LOGO PINEDA
ESCOLA CONCERTADA
per la Generalitat de Catalunya

Carrer dels Joncs, 1 | L’Hospitalet de Llobregat |Barcelona | 93 263 79 90 | info@pineda.es

ESCOLA CONCERTADA
per la Generalitat de Catalunya
ESCOLA SOLIDÀRIA

Presentació del projecte

Fes Somriure és un projecte solidari que es realitza de manera transversal a totes les etapes i cursos, i que implica tant a les alumnes, com al personal del col·legi, com als pares.

Integrat dintre del projecte educatiu de Pineda, pretén ser una plataforma a través de la qual, especialment les alumnes, tinguin inquietuds socials i de servei al pròxim, a la vegada que adquireixen les virtuts humanes imprescindibles per al seu desenvolupament personal.

Cal recordar que la missió de Pineda és garantir l’autèntic desenvolupament integral de cada alumna en particular, i això es realitza i concreta amb un ensenyament de qualitat obert a tothom, compromès amb les necessitats socials, i recolzat en el sentit cristià de la vida.

Així, Fes Somriure secunda i promou l’educació en valors, signe distintiu del centre.

Objectius

La raó de ser de Fes Somriure (FS) té com a finalitat la consecució d’uns objectius generals, en la línia del projecte educatiu de Pineda:

  1. Fomentar l’esperit de servei, així com les inquietuds socials i de justícia.

  2. Implicar-se en les necessitats de les persones més pròximes, i de la societat que les envolta.

  3. Formar part del canvi social i de valors, a través d’una actitud activa i solidària.

Com a concreció d’aquests objectius, volem:

  1. Prioritzar el servei comunitari a la nostra ciutat (l’Hospitalet de Llobregat): a més de les sortides de voluntariat en horari escolar, treballem en un projecte d’Aprenentatge Servei centrat en diverses necessitats de l’Hospitalet.

  1. Ser “Escola amb Cor”-Caritas: col·laborem amb el rober de Caritas l’Hospitalet per mitjà de donacions de roba regulars, participem en el programa de formació en servei social de la institució i ajudem amb petites intervencions en les diferents activitats que organitzen.

  1. Implicar les famílies i el professorat: a través de la comunicació de les diverses iniciatives FS per tal d’integrar ambdós col·lectius.

  1. Tenir un blog on poder donar a conèixer totes les activitats FS.

Calendaris

Activitats

FAMILY DAY 2020

Dissabte 15 de Febrer


El dissabte 15 de febrer va tenir lloc el Family Day solidari. Van participar-hi més de 400 persones i unes 60 voluntàries de la ESO i Batxillerat.
Es van recollir 669 euros que aniran destinats al projecte “una Gota de Leche”, de l’organització Ayuda a la Iglesia Necesitada, adreçat a famílies desplaçades de la ciutat d’Alepo (Síria). Gràcies a tots per la vostra col·laboració!

TOTES AJUDEM!

Dimecres 15 de Gener

Les alumnes de Secundària i Batxillerat acaben el primer trimestre amb una jornada de voluntariat organitzada per FES SOMRIURE, l’escola solidària de Pineda. Aquesta setmana han visitat a ancians de la Fundació Santa Eulàlia, persones discapacitades a la Fundació Boscana, dones en risc d’exclusió social a Casa Guadalupe i Maternity; també han fet recollida d’aliments a supermercats, han ajudat a preparar lots de menjar, han fet decoracions de Nadal, entre d’altres activitats. 

 
Totes han quedat molt satisfetes de poder dedicar una jornada a les necessitats socials del seu entorn.

RECOLLIDA NADALENCA D'ALIMENTS

Del 18 de novembre al 2 de desembre

Les alumnes de 4rt ESO B s’han encarregat de liderar la recollida anual d’aliments que es fa en ocasió del Nadal, per ajudar a famílies en risc d’exclusió social que viuen al barri del Raval, a Barcelona.

Acció Social Montalegre és qui organitza aquesta campanya, i s’ha necessitat la col·laboració tant de Pineda com d’Avantis.
Aquesta iniciativa culmina amb el dia de la sortida de voluntariat, on les mateixes alumnes poden empaquetar els aliments recollits i repartir-los a les famílies.
 
Gràcies a tots per la vostra generositat!

FINALITZA L'OLIMPIADA D'ESTUDI SOLIDARI

Publicat 15 de gener de 2020

Les alumnes de 3er ESO B han liderat la campanya de promoció de l’olimpiada d’estudi solidari.
Gràcies al seu esforç i la col·laboració de moltes alumnes, s’han aconseguit 333,50€ per contribuir a dos projectes d’empoderament de la dona, que tenen lloc a RD Congo i Equador.

Gràcies a totes!

FINALITZA LA CAMPANYA DE RECOLLIDA D'ALIMENTS

21 de juny de 2018

Gràcies a la vostra generositat i a la col·laboració de les alumnes a les campanyes de recollida d’aliments a supermercats el dia de la sortida de voluntariat, són més de 800kg els que s’han recaptat.

Us agraïm molt el vostre esforç!

APERITIU MUSICAL SOLIDARI

17 De juny de 2018 de 11:00h a 14:00h

Des de FES SOMRIURE, l’escola solidària de Pineda, estem molt satisfets amb els resultats del projecte Júlia’s. Conscients del camí que ens queda per recórrer, volem acabar el curs donant-li una última empenta. Per això us convidem a un aperitiu musical solidari al Port de Tarragona el proper diumenge 17 de juny, per a totes les famílies i amics d’Avantis i Pineda. 

Volem que sigui una trobada familiar festiva, de celebració i agraïment. Comptarem amb l’acompanyament d’alguns grups musicals i la possibilitat de participar en un recorregut en “golondrina” per la zona.  Hi haurà també un taller de polseres Júlia’s i es projectarà l’audiovisual “Un regal a la nostra aula” fet pel doctor Matilla, principal investigador del fàrmac per a la curació de l’Atàxia de Friedreich, en col·laboració amb les alumnes de 5è de Primària. 

Us hi esperem! 

ÈXIT A LA RECOLLIDA REGULAR DE ROBA PER CARITAS

3 De maig de 2018

Durant tot aquest curs, Pineda ha facilitat una recollida de roba regular, a favor de Caritas de la Parròquia de la Mare de Déu dels Desamparats d’Hospitalet.

¡Ja hem superat les 1000 peces!

Gràcies a tots per les 1089 unitats de roba.

MANUALITATS PER A FESTA DE LA GENT GRAN DE CARITAS

2 De maig de 2018

Aquest curs ens hem proposat ser Escola amb Cor de Caritas. Una de les iniciatives que hem realitzat ha estat el·laboració d’uns clauers que es regalaran a les persones grans que participin a la Festa de la Gent Gran, que tindrà lloc a juny, com cada any.

Gràcies en especial a les alumnes de 3er ESO, i a la seva professora Angels Martínez, que han donat del seu temps per tal que el projecte surti endavant.