LOGO PINEDA
ESCOLA CONCERTADA
per la Generalitat de Catalunya

Carrer dels Joncs, 1 | L’Hospitalet de Llobregat |Barcelona | 93 263 79 90 | info@pineda.es

ESCOLA CONCERTADA
per la Generalitat de Catalunya

A l'Escola Verda ens proposem seguir amb l'objectiu del curs passat: ZERO PAPER D'ALUMINI!

El 3 de desembre, sis alumnes de 2n de Batxillerat i una professora van participar en un voluntariat ambiental al Parc de Collserola recollint deixalles.

Us deixem un article, escrit per la professora Sandra Font i l’alumna de Batxillerat Carla Caride, el 24 de desembre d’aquest curs, explicant l’experiència del voluntariat al Parc de Collserola, fent de Pineda Escola Verda:

8:00 Sona el despertador, no és tan d’hora … altres dies sona a les 6’30 però les dues Carles, la Martina, la Nàdia, l’Ainoa, l’Alba i la Sandra pensem el mateix: que bé s’està al llit després d’un viatge de final de curs per Saragossa, Xavier, San Sebastià i Pamplona … però ens vam apuntar en un dels dos llistats de voluntariat, que òbviament ha de ser voluntari: empaquetar aliments al Raval o netejar el bosc al Parc de Collserola.

Els dos grups quedem a Plaça Catalunya, esperem a les tardones i ens adonem que els dos llistats s’han reduït a la meitat. Som les pringades de torn o les afortunades? Doncs ara veureu:

En arribar al centre d’informació des d’El Baixador de Vallvidrera, la Glòria té el detall de donar-nos la benvinguda mostrant-nos la bellesa del parc amb un documental sobre la vegetació, la fauna, l’extensió del bosc i els beneficis que aporta als ciutadans gaudir d’un espai natural com aquest.

Ara ja estem motivades! Això ho hem de preservar entre tots i totes! Cada una agafa un sac i anem cap el bosc que hi ha a 5’, davant una escola. Ens repartim els pocs guants que tenim per tenir una mà coberta cadascuna i ens separem per acumular la màxima deixalla. Ha de quedar el més net possible! Sense fer fàstics, agafem tot el que trobem endinsant-nos a l’arbreda. Trobem trossos de plàstics, plantilles, ampolles de vidre i sobre tot, tasses i plats trencats. Les exclamacions de sorpresa del que anem veient fan que buscar i trobar es converteixi ràpidament en una mena d’addicció. Riu-te de l’addicció al mòbil!

Dit i fet! Els sacs pesen tant que els hem de portar entre dues cap els contenidors on separarem per reciclar segons el material.

Han estat poc més de 2 hores dedicades a un àrea d’uns  i l’estimació del que hem  recollit és de 17 kg: 3 kg de bosses, brics…, 2 kg de paper i cartró, 6 kg de vidre i 6 kg de rebuig. Així ho apuntem en una fitxa que tornem a la Glòria i ens acomiadem tan  contentes. De tornada ho comentem: volem tornar-hi. Ha pagat la pena! No som unes pringades, som unes afortunades. Com sempre, hem rebut més del que hem donat!

 

Carla Caride i Sandra Font

24 Desembre 2021

Si voleu estar actualitzats diàriament podeu seguir-nos al nostre Instagram.

Voluntariat al Parc de Collserola

Altres notícies:

Dia del pare

Dia del Pare Des de l’escola vam voler felicitar a tots els pares amb una petita entrevista Aquest any, per celebrar el Dia del Pare,

Llegir més »